Tietonurkka

Penispumppu on laite, jonka avulla voi parantaa ja vilkastuttaa verenkiertoa peniksen verisuonistossa. Sen toiminta perustuu alipaineeseen, joka muodostuu sylinterin sisälle joko käsikäyttöisesti, mekaanisesti tai elektronisesti. Alipaineen ansiosta veri virtaa peniksen paisuvaiskudoksiin ja aiheuttaa erektion. Tämä parantaa erektioherkkyyttä ja erektioaika saattaa pidentyä.

Veren takaisinvirtausta voi ehkäistä penisrenkaan avulla, jolloin erektio saattaa olla vieläkin kovempi ja pitkäkestoisempi. Penisrengas laitetaan peniksen juureen joko ennen penispumpun käyttöä, tai sitten kun erektio on saavutettu pumpun avulla. Penisrengas tulee löysätä 30 minuutin välein, jottei siittimeen tule vaurioita. Penispumppua voidaan käyttää yhtenä apuvälineenä erektiohäiriön hoidossa. Erityisesti siitä voivat hyötyä ne henkilöt, joilla verenkierto peniksessä on heikentynyt. Penispumppua voidaan käyttää myös yhdessä erektiohäiriöön käytettävän injektiohoidon kanssa. (Lukkarinen 2006) 

Jos sinua askarruttaa jokin asia erektiota lisäävien seksivälineiden käyttöön liittyen tai tarvitset lisätietoa erektiohäiriön hoitovaihtoehdoista, käänny esimerkiksi urologin tai seksuaaliterapeutin puoleen.

Penispumpun osat

Penispumppu koostuu sylinteristä, joka on yleensä muovia tai lasia sekä pumppuosasta. Pumppuosa koostuu sylinterissä kiinni olevasta tai siitä irrallaan olevasta letkusta ja mekaanisesta kahvasta tai käsikäyttöisestä pallosta. Kahvaa tai palloa puristaessa ja pumpatessa syntyy sylinterin sisälle alipaine. Sähkökäyttöisessä penispumpussa alipaine muodostuu elektronisesti.

Penispumppuun kuuluu myös tiiviste, jonka avulla sylinteri asettuu mahdollisimman tiiviisti ihoa vasten ja sylinterin sisällä oleva alipaine pysyy siellä mahdollisimman hyvin. Tiivisteet on useimmiten valmistettu kumista, silikonista tai PVC:stä. Silikoni sopii kumiallergisille ja se on erittäin kestävää materiaalia. Tiivisteitä voi myös ostaa erikseen ja joidenkin penispumppujen mukana on varatiiviste. Tiivisteen ympärysmitan tulee olla suunnilleen sama kuin penispumpun halkaisijan. Joitakin tiivisteitä voi leikata sisäosastaan peniksen koon mukaan.

Sylintereitä on myös erikokoisia sekä pituudeltaan että halkaisijaltaan. Penispumpun kokoa valitessa kannattaa mitata peniksen koko erektiossa. Penis voi suurentua hetkellisesti penispumppua käytettäessä. On siis hyvä valita ”normaalissa” erektiossa olevaa penistä suurempi sylinteri.

Kaikissa penispumpuissa on joko venttiili tai nappi, jonka avulla sylinterissä olevaa painetta voi säädellä sekä vapauttaa sylinterin alipaine. Joissakin sylintereissä voi olla reikä, joka peitetään sormella samalla, kun sylinteriin luodaan alipaine palloa tai kahvaa pumppaamalla. Kun alipaine halutaan pois, otetaan sormi pois reiän päältä. Näin ilma pääsee sylinteriin ja paine vapautuu.

Penispumpuissa voi olla painetta mittaava mittari, jossa paine ilmoitetaan mittayksikköinä (cmHg tai inHg). Toisissa penispumpuissa on sylinterissä mittayksiköt, joiden avulla voi seurata peniksen kokoa. Mittayksiköt ovat näissä yleensä ilmoitettu senttimetreinä tai tuumina.

Joissakin penispumpuissa voi olla vibraattori, jonka värinän tarkoituksena on tuottaa seksuaalista mielihyvää, kiihottaa ja tuoda uusia tuntemuksia. Vibraattori voi olla kiinnitetty sylinterin ulkopuolelle ja siinä voi olla erillinen säädin, jonka avulla värinän voimakkuuden voi itse määrätä. Joissakin penispumpuissa vibraattori sijaitsee ikään kuin sylinterissä olevan jatko-osan sisällä sylinterin yläpäässä. Niissä vibraattorin säätöpyörä on yleensä sijoitettu aivan jatko-osan päähän.

Kuinka penispumppua käytetään?

Liitä mahdollinen irrallaan oleva letku sylinteriin ja aseta tiiviste sylinterin avonaiseen päähän. Leikkaa tiivisteen sisäosa sopivan kokoiseksi. Ennen penispumpun käyttöä on hyvä tarkistaa turvaventtiilin sijainti sekä sen toiminta. Laita tiivisteen sisä- ja ulkoreunalle liukuvoidetta ja työnnä penis putkeen. Paina sylinteri tiukasti ihoa vasten ja purista pumppuosan palloa tai kahvaa varovasti. Pumppaamisen johdosta sylinteriin muodostuu alipaine joka saa veren virtaamaan peniksen suonistoon. Veren virtaus muodostaa erektion.

Pumppaa rauhallisesti alipainetta sylinteriin jatkuvasti huomioiden miltä sinusta itsestäsi tuntuu. Jatka pumppaamista kunnes peniksesi on täydessä erektiossa. Pysähdy tunnustelemaan miltä sinusta tuntuu, tarkista ettei peniksen varressa ole verenpurkaumia ja ettei paine tunnu epämiellyttävältä. Jos kaikki on ok, voit lisätä painetta vielä vähän. Turvallisinta on, että pumppaat 10 minuutin periodeissa, jonka jälkeen vapautat alipaineen pumppukahvan venttiiliä painamalla ja annat veren virrata vapaasti hetken ajan. Tämän jälkeen voit pumpata uudestaan. Kun olet saavuttanut haluamasi lopputuloksen, vapauta alipaine.

Jos haluat käyttää penisrengasta, aseta se löysästi sylinterin kumitiivisteen ympärille ennen penispumpun käyttöä. Kun erektio on saavutettu, liuta penisrengas sylinterin päältä peniksen tyveen ja kiristä se. Voit asettaa penisrenkaan peniksen juureen myös sylinterin poiston jälkeen. Älä käytä penispumppua 30 minuuttia pidempään. Voit vapauttaa alipaineen sylinterin sisästä missä tahansa pumppaamisen vaiheessa.

Jos penispumpussa on vibraattori, voit halutessasi laittaa sen päälle samalla, kun alipaine sylinteriin kehittyy. On olennaista, että kuuntelet tuntemuksiasi ja jos tunnet esimerkiksi kipua, lopetat penispumpun käytön. On myös hyvä muistaa, etteivät kaikki miehet saa toivottua tulosta aikaan penispumpun avulla. Tämän jälkeen alipaine tulee päästää pois sylinteristä ja pitää taukoa penispumpun käytössä niin, että veri pääsee virtaamaan vapaasti peniksen suonissa.

Pese sylinteri ja tiiviste haalealla saippuavedellä käytön jälkeen. Varo veden joutumista mahdollisiin sähköosiin.
Penisrengasta ei suositella käytettäväksi kuin 30 minuuttia kerrallaan.

Siirry tästä Kaalimato.com -kauppaan Asiakaspalvelu: Puhelin (ark 9-13) 0400-380566. Noutopiste ja toimisto: Kaalimato.com, Kumitehtaankatu 5 E, 04260 Kerava, Ma-Pe 8.00 - 14.00 Copyright © 2016 Kaalimato.com