Tietonurkka

Huom! Säilytä seksivälineet erillään toisistaan, sillä materiaalit saattavat reagoida keskenään.

Jelly, Kimmoisa muovi (PVC)

”Jelly-materiaalista ja ”Kimmoisasta muovista” valmistetut seksivälineet ovat PVC muovia (polyvinyylikloridia), johon on lisätty pehmittimiä eri suhteissa. Jelly ei ole itsessään materiaali vaan se on puhekielessä vakiintunut kuvaus erityisesti seksivälineiden materiaalista. Jelly on huokoista, kumimaisen pehmeää, mutta kimmoisaa ja taipuisaa materiaalia. Jelly-materiaalista valmistetut sauvat voivat olla väritykseltään mitä mielikuvituksellisimpia. Materiaalin sekaan on voitu laittaa kimaltelevia kiiltopaperin paloja visuaalisen viehätyksen lisäämiseksi. Jelly-tuotteet ovat yleensä pehmeämpiä ja ns. jellymäisempiä kuin muut kimmoisasta muovista valmistetut seksivälineet.

PVC-materiaalista valmistettujen tuotteiden ”kovuusaste” vaihtelee runsaasti. Olemme jaotelleet Kaalimadon hakukriteereissä pehmeät, ”jelly-materiaalista” valmistetut tuotteet ja ”Kimmoisasta” muovista valmistetut seksivälineet erikseen. ”Kimmoisa -materiaali” on kovempaa kuin jelly. Kovuusaste vaihtelee suuresti myös kimmoisien hieromasauvojen välillä. Mitä pehmeämpi materiaali on, sitä enemmän se vaimentaa hieromasauvan moottorin värinää ja sen ääntä.

PVC-materiaalista valmistetuissa hieromasauvoissa voi olla myös muita ainesosia, kuten silikoni- ja kumiseosta. PVC-materiaalista valmistetut tuotteet saattavat sisältää pieniä määriä ftalaatteja. Tästä materiaalista valmistettuja seksivälineitä ei suositella kumiallergisille. Joissakin PVC-materiaalista valmistetuissa seksivälineissä voi olla ominaishaju, joka voi käytössä vähentyä hieman, mutta ei yleensä kokonaan. Jos esimerkiksi hieromasauvan voimakkaampi haju haittaa, voi sen päälle laittaa käytön ajaksi kondomin.

Pese PVC-materiaalista valmistettu seksiväline laimealla saippuavedellä. Anna tuotteen kuivua itsestään tai taputtele kuivaksi esimerkiksi pyyhkeellä. Desinfioi tuote halutessasi seksivälineille tarkoitetulla puhdistusaineella. Käytä PVC-materiaalista valmistetun tuotteen kanssa ensisijaisesti vesipohjaista liukuvoidetta. Tutkimuksia siitä, miten silikoni- ja öljypohjainen liukaste vaikuttavat PVC-materiaaliin ajan kanssa, ei ole.

TPE, TPR

TPE on termoplastinen elastomeeri, toiselta nimeltään termoelastit. Termoelastit ovat kestomuoveja. TPE:n kemiallinen rakenne koostuu sekä kovista kestomuovisegmenteistä että elastisista pehmeistä segmenteistä. TPE kestää hyvin kulutusta ja sillä on tuotteissamme vaimentava ominaisuus. TPE on myös kierrätettävä materiaali.

Termoplastinen kumi (TPR) on termoelastinen kumilaatu. Myös TPR kestää hyvin kulutusta ja se on kierrätettävä materiaali.

TPE ja TPR – materiaalit ovat siis kimmoisia ja kumimaisia materiaaleja. Näistä materiaaleista valmistetut seksivälineet voivat olla erivärisiä ja eri tavoilla muotoiltuja.

Pese TPE ja TPR - materiaaleista valmistetut seksivälineet laimealla saippuavedellä. Anna tuotteen kuivua itsestään tai taputtele kuivaksi esimerkiksi pyyhkeellä. Desinfioi tuote halutessasi seksivälineille tarkoitetulla puhdistusaineella. Käytä TPE ja TPR - materiaalista valmistetun tuotteen kanssa ensisijaisesti vesipohjaista liukuvoidetta. Tutkimuksia siitä, miten silikoni- ja öljypohjainen liukaste vaikuttavat materiaaliin ajan kanssa, ei ole.

Silikoni

Silikoni on pehmeää materiaalia ja se luokitellaan huokoiseksi materiaaliksi. Sillä on kuitenkin erittäin ”tiukka” ja tiheä molekyylinen rakenne, joten se ei päästä lävitseen vettä eikä bakteereja niin kuin muut huokoiset materiaalit. Tämän vuoksi silikoni on erittäin hygieeninen ja samalla miellyttävä materiaali. Se sopii myös kumiallergikoille. Silikoni on erittäin kestävää eikä se halkeile. Lisäksi se varastoi myös lämpöä erittäin tehokkaasti. Silikonisen hieromasauvan voi lämmittää veden alla. Silikoni on yleensä hajuton materiaali ja se vaimentaa sauvan sisällä olevan moottorin värinän voimakkuutta ja ääntä.

Pese silikonista valmistettu seksiväline laimealla saippuavedellä ja taputtele kuivaksi esimerkiksi pyyhkeellä. Desinfioi tuote halutessasi seksivälineille tarkoitetulla puhdistusaineella. Käytä silikonista valmistetun tuotteen kanssa vain vesipohjaista liukuvoidetta. Silikonipohjainen liukuvoide ei sovellu käytettäväksi silikonivälineiden kanssa, koska silikonisen välineen ja liukasteen hankautuessa keskenään välineen silikonimateriaali saattaa haurastua ja muuttua ajan myötä käyttökelvottomaksi. Haurastunut pinta myös kerää itseensä bakteereja.

Kovamuoveista valmistetut seksivälineet (ABS, akryyli)

Suurin osa kovamuovista valmistetuista seksivälineistä ovat ABS eli akryylinitriilibutadieenistyreeni muovilaatua. Se on jäykkää ja kevyttä muovia. ABS muovi on sitkeää ja sillä on ns. hyvä pinnanlaatu ja kiilto. ABS muovista valmistetut seksivälineet ovat pinnaltaan kovia, sileitä ja hyvin liukuvia. Kovamuovi on melko ei-huokoista materiaalia, joten se pysyy hygieenisenä pitkään. Joidenkin kovamuovista valmistettujen seksivälineiden pinnalla voi olla pehmentävä ja kitkaa lisäävä ”samettinen” pinta. Samettipinta on ei-huokoista materiaalia, joka johtaa hyvin moottorin aikaan saamaa tärinää. Kovamuovista valmistettuihin seksivälineisiin on voitu yhdistää myös kumiseoksesta, kumi-silikoniseoksesta ja silikonista valmistettuja osia.

”Kovamuoviseksivälineet” voivat olla valmistettu myös akryylista (polymetyylimetakrylaatti, PMMA) tai niissä voi akryylipinnoite. Akryyli on ei-huokoinen materiaali, joten se on helppo pitää puhtaana. Lisäksi akryylista valmistetut seksivälineet ovat kestävämpiä kuin huokoisista materiaaleista valmistetut tuotteet.

Kovamuoveista valmistettujen seksivälineiden moottorin värinä sekä ääni ovat voimakkaammat kuin pehmeämpien seksivälineiden. Niiden pinta voi tuntua käytössä kylmältä. Tätä voidaan ehkäistä esilämmittämällä tuote esimerkiksi lämpimän veden alla ennen käyttöä. Kovamuoveista valmistetut seksivälineet eivät kuitenkaan varastoi lämpöä niin tehokkaasti kuin esimerkiksi silikoniset tuotteet.

Pese ABS-materiaalista ja akryylista valmistettu seksiväline laimealla saippuavedellä. Anna tuotteen kuivua itsestään tai taputtele kuivaksi esimerkiksi pyyhkeellä. Desinfioi tuote halutessasi seksivälineille tarkoitetulla puhdistusaineella. Voit käyttää näistä materiaaleista valmistettujen tuotteiden kanssa sekä vesi- että silikonipohjaista liukuvoidetta. Jos kovamuovista tai akryylista valmistetussa seksivälineessä on muista materiaaleista, kuten silikonista tai kumista yms. valmistettuja osia, käytä tällöin tuotteen kanssa vain vesipohjaista liukuvoidetta.

Lateksi (luonnonkumi)

Lateksista valmistetut seksivälineet ovat kimmoisia, joustavia ja kestäviä. Lateksista valmistetaan myös kumiasuja ja suurin osa kondomeista. Lateksi voi aiheuttaa allergisia reaktiota henkilöille, jotka ovat yliherkkiä lateksille/luonnonkumille. Lateksi voi haurastua öljyjen vaikutuksesta, joten öljypohjaisia liukasteita/hierontaöljyjä ei pidä käyttää lateksista valmistetun tuotteen kanssa.

Lateksi- ja kumivaatteet tarvitsevat aina erityistä kiillotusainetta, jotta niiden pintaa saadaan se märän näköinen kiilto. Kiillotusaine myös hoitaa kumia. Laadukkaassa kumissa on hienoinen kiilto ilman kiillotusainettakin.

Lateksista/kumista valmistetut seksivälineet ja asut tulee säilyttää suojassa auringonvalolta ja kuumalta, erillään toisistaan. Lateksista valmistettuja vaatteita ei kannata pitää hyllyssä taiteltuna vaan roikkuen muovihenkarissa. 

Vaatteet tulee säilyttää kuumalta ja auringonvalolta suojattuna muovihenkareissa roikkuen, niin etteivät ne ota toisiinsa kiinni.

Kumivaate on hyvä pestä heti käytön jälkeen käsin runsaassa, haaleassa vedessä huljutellen. Sitten se huuhdellaan viileässä vedessä ja ripustetaan kuivumaan muovihenkariin tms. Kun vaate on täysin kuiva, sen sisäpuoli talkitaan huolellisesti ennen kuin se laitetaan odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Mikä tahansa tuoksuton talkki (esimerkiksi vauvatalkki) käy tarkoitukseen, mutta perunajauhotkin ajavat asian. Seksivälineille ja lateksista valmistetuille vaatteille käytettävää Fleshlight Renewing Powder hoitopuuterin löydät täältä

Lateksista valmistetut seksivälineet pestään käytön jälkeen haalealla saippuavedellä. Anna kuivua itsestään tai taputtele kuivaksi esimerkiksi pyyhkeellä. Käytä lateksista valmistettujen seksivälineiden kanssa vesi-tai silikonipohjaista liukuvoidetta. 

Synteettiset kumit

Seksivälineiden valmistajat ovat patentoineet useita synteettisistä kumeista valmistettuja materiaalejaan eri nimillä. Näitä ovat mm. LoveClone, LoveClone RX. Nämä materiaalit pyrkivät jäljittelemään ihmisen ihoa ja ne ovat usein silkkisen pehmeitä. LovelClone ja Loveclone RX materiaalit ovat joustavia ja säilyttävät käytössä tasaisen lämpötilan. Nämä materiaalit kestävät myös hyvin venytystä, iskuja ja repimistä. Pehmeä materiaali myös vaimentaa sisällä olevan moottorin värinää sekä ääntä. LoveClone ja LoveClone RX  materiaali on huokoista, joten sen puhdistamisesta kannattaa pitää erityisen hyvää huolta.

Pese Loveclone ja Loveclone RX materiaalista valmistettu seksiväline laimealla, haalealla saippuavedellä ennen ensimmäistä käyttökertaa ja jokaisen käytön jälkeen. Anna seksivälineen kuivua mieluiten itsestään tai taputtele hellästi kuivaksi pehmeällä, nukkaamattomalla kankaalla. Desinfioi tuote halutessasi seksivälineille tarkoitetulla puhdistusaineella.

Joidenkin LoveClone – materiaalista valmistettujen seksivälineiden pinnalle kannattaa laittaa talkkia pesun jälkeen. Näin materiaali säilyttää pehmeytensä ja silkkisyytensä paremmin. Joidenkin näistä materiaaleista valmistettujen seksivälineiden pakkauksessa on mukana talkkia ja sitä voidaan hankkia myös erikseen kts. Kaalimadon seksivälineiden hoitoon ja puhdistukseen liittyvät tuotteet. Muista pestä talkki pois ennen seuraavaa käyttökertaa.

Käytä synteettisestä kumista valmistettujen seksivälineiden kanssa tarvittaessa vain vesipohjaista liukuvoidetta. Lue tuotepakkauksessa olevat, mahdolliset lisäohjeet puhdistukseen ja hoitoon liittyen.

Sekoitemateriaalit

Seksivälineitä valmistetaan eri materiaalien sekoituksista. Näistä sekoitemateriaaleista valmistetut seksivälineet pyrkivät jäljittelemään ihmisen ihoa ja ovatkin onnistuneet siinä erittäin hyvin. Sekoitemateriaalit ovat huokoisia, joustavia, pehmeitä, sileitä ja varastoivat hyvin lämpöä. Materiaalien pehmeys vaimentaa mahdollisen moottorin värinän voimakkuutta sekä ääntä.

Sekoitemateriaalien huokoisuus hankaloittaa niiden puhtaana pitämistä ja siksi puhdistamiseen kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota. Sekoitemateriaaleista valmistetut seksivälineet suositellaan desinfioimaan seksivälineille tarkoitetulla puhdistusaineella jokaisen käytön ja pesun jälkeen. Sekoitemateriaaleista valmistettujen seksivälineiden kanssa voidaan käyttää myös kondomia, jolloin materiaali kestää hygieenisenä pidempään.

Käytä sekoitemateriaaleista valmistettujen seksivälineiden kanssa vain vesipohjaista liukuvoidetta.

Joitakin sekoitemateriaaleista valmistettuja tuotteita ei saa pestä saippualla ja toisten pinnalle suositellaan talkkia materiaalin hyvänä pysymiseksi. Sekoitemateriaaleista valmistettujen seksivälineiden puhdistuksessa ja hoidossa on siis eroja ja kannattaakin aina lukea tuotteen pakkauksesta mahdolliset lisäohjeet puhdistukseen ja hoitoon liittyen. Alla on muutamia esimerkkejä sekoitemateriaaleista ja niiden hoitoon ja puhdistukseen liittyvistä erityispiirteistä.

Cyberskin materiaali on sekoitus silikonia ja PVC:tä. UltraSKYN materiaali on TPE materiaalia. Korkean molekyylitiheyden vuoksi Cyberskin ja UltraSKYN materiaalit ovat todella joustavia ja taipuisia. Pese näistä materiaaleista valmistetut tuotteet laimealla, haalealla saippuavedellä ennen ensimmäistä käyttökertaa ja jokaisen käytön jälkeen. Herkät Cyberskin ja UltraSKYN materiaalit säilyttävät uniikin ominaisuutensa pidempään kun ne käsitellään talkilla jokaisen käyttökerran jälkeen. Muista pestä talkki pois ennen seuraavaa käyttökertaa.

Real Feel Superskin, Superskin, Fanta Flesh ovat erittäin korkealuokkaisia, patentoituja materiaaleja. Ne ovat erittäin hyvin aitoa ihoa jäljitteleviä materiaaleja, jotka ovat erinomaisen pehmeitä ja sileitä. Nämä materiaalit eivät sisällä lateksia ja ne varastoivat lämpöä erittäin hyvin.

Älä pese Real Feel Superskin, Superskin, Fanta Flesh ja  Re-evolution Skin Material Lingox materiaaleista valmistettuja tuotteita saippualla. Huuhtele tuote lämpimällä vedellä ja anna tuotteen kuivua pesun jälkeen itsestään. Puuteroi se seksivälineille tarkoitetulla talkilla. Talkki pidentää materiaalin ominaisuuksien ikää. Muista pestä talkki pois haalealla vedellä ennen seuraavaa käyttökertaa.

Markkinoilla on myös muita sekoitemateriaaleista valmistettuja seksivälineitä joilla on eri nimiä. Tarkista puhdistus-ja hoito-ohjeet tuotteen pakkauksesta/mukana olevasta ohjeesta.

Pyrex-lasi

Pyrex-lasi eli boorisilikaattilasi on koostumuksensa johdosta lämmönvaihteluita erinomaisesti kestävä lasi. Se on myös mekaanisesti ja kemiallisesti erittäin kestävää, joten sitä käytetään mm. laboratorio-olosuhteissa. Pyrex-lasi ei siis hajoa kovinkaan helposti, ja hajotessaan se on myös erilainen toisiin laseihin verrattuna. Se ei hajoa pirstaleiksi, vaan ikään kuin katkeaa suuremmiksi paloiksi.

Pyrex-lasi on ei-huokoista, joten se on materiaalina erittäin helppo pitää puhtaana ja hygieenisenä. Pyrex-lasi varastoi lämpöä erinomaisen hyvin ja sen pinta on sileä ja helposti liukuva. Pyrex-lasista valmistetun sauvan voi lämmittää kuuman veden alla tai viilentää pakastimessa tai jääkaapissa.

Pese Pyrex lasista-valmistettu hieromasauva saippuavedellä ennen ensimmäistä käyttökertaa ja jokaisen käytön jälkeen. Voit myös desinfioida sen laimealla desinfiointiaineella. Voit käyttää Pyrex-lasista valmistetun hieromasauvan kanssa vesi- ja silikonipohjaista liukuvoidetta.

Metalli

Metallista valmistetut seksivälineet ovat hygieenisiä niiden kovuuden ja läpäisemättömyyden vuoksi. Metallisia seksivälineitä voidaan joko viilentää esimerkiksi kylmän veden alla tai jääkaapissa. Metallin lämmittäminen onnistuu kuuman veden avulla. Metalliset tuotteet voivat olla myös päällystetty esimerkiksi kullalla. Metallista valmistetut seksivälineet ovat sileitä ja ne luistavat käytössä hyvin.

Pese metallista valmistettu seksiväline saippuavedellä ennen ensimmäistä käyttökertaa ja jokaisen käytön jälkeen. Voit myös desinfioida sen laimealla desinfiointiaineella. Voit käyttää metallista valmistetun hieromasauvan kanssa vesi- ja silikonipohjaista liukuvoidetta.

Lue huolellisesti seksivälineen pakkauksesta ja/tai mukana olevasta ohjeesta tuotekohtaiset hoito-, puhdistus- ja käyttöohjeet sekä mahdolliset varoitukset.

Siirry tästä Kaalimato.com -kauppaan Asiakaspalvelu: Puhelin (ark 8-15) 0400-380566. Noutopiste ja toimisto: Kaalimato.com, Kumitehtaankatu 5 E, 04260 Kerava, Ma-Pe 8.00 - 15.00 Copyright © 2016 Kaalimato.com