Annun palsta
Naisen halun lisääminen? Onko tähän kehitteillä jotain pilleriä millä saisi haluja lisättyä, usein on tunne ettei kiihotu juurikaan ja seksi on "pakkopullaa" ettei toisen tarvitse elää puutteessa, onko tähän jotain lääkettä jolla naisena saisi haluakaan lisättyä? Hei, kiitos kysymyksestäsi!

Valitettavasti minkäänlaista haluttomuutta hoitavaa pilleriä ei ole keksitty. Se olisikin ollut liian helppo tapa hoitaa asia pois päiväjärjestyksestä. Tutkimusten mukaan halun puute on lisääntynyt naisilla 2000-luvulla selvästi. Miehillä samaa ei ole ollut havaittavissa. Ajoittainen haluttomuus on hyvin tavanomaista. Heikentynyt halu voi koskea kaikenlaisia tilanteita, kumppaneita tai toimintoja, tai se voi rajoittua vain tiettyyn tilanteeseen, partneriin tai jopa tapaan harrastaa seksiä. Seksuaalisen halun määrä vaihtelee suuresti eri ikäisillä ihmisillä ja erilaisissa suhteissa. Haluttomuus riippuu suuresti myös kumppaneiden keskinäisen suhteen laadusta. Hyvää seksuaalista suhdetta ei voi mitata pelkästään yhdyntöjen määrällä. Joillekin riittää hyvinkin nopeasti suoritettu yhdyntä, toisille tärkeää on pitempikestoinen esilämmitys esim. hieronnan kera, rauhallinen tilanne ilman häiriötekijöitä, läheisyys, kauniit sanat tai erilaisten seksivälineiden käyttäminen mausteena. Haluttomuus on vaikea asia ja sen hoitaminen vaatii yksilöllisiä keinoja. Ei siis ole olemassa yleispäteviä neuvoja jotka toimisivat kaikkien kohdalla.

Mikäli kumppani vaatii tiheästi toistuvaa seksiä ikään kuin "rakkauden osoituksena" se heikentää ja hävittää oleellisesti vähemmän seksiä ja läheisyyttä kaipaavan kumppanin seksuaalista halua. Arjen paineet kuten työkiireet, stressi, uupumus, aktiivinen liikuntasuoritukset ilman riittävää lepoa, sairaudet, päihteiden väärinkäyttö sekä jotkut lääkkeetkin vaikuttavat seksuaalisen halun vähenemiseen.

Haluttomuustilanteessa on aina tärkeä kuunnella kumppanin toiveita ja kunnioittaa myös sanaa "ei". Toisen kunnioittaminen kieltäytymistilanteessa on olennaista seksuaalisen vähäisenkin halun säilymisessä ja uudelleen löytymisessä. Haluton ei myöskään halua kuulla negatiivissävytteistä kuittailua tilanteesta, hän kärsinee siitä jo muutenkin.

Ihan aluksi kehoitan keskustelemaan avoimesti kumppanisi kanssa tästä asiasta joka Sinua tuntuu vaivaavan. Tarjolla on myös hyviä itsehoitokirjoja joista löytyy hyviä vinkkejä asiasta. Mikäli tuntuu siltä ettei asia näytä ratkeavan tällä tavalla, kannattaa varata aika seksuaalisten toimintahäiriöiden hoitoon erikoistuneelta psykologilta tai seksologilta, tai seksuaalineuvojalta.

Terveisin, Nina
Auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS)
2 / 31
KYSY ANNULTA
Sähköpostiosoitteesi (ei pakollinen): Kysymys:
Siirry tästä Kaalimato.com -kauppaan Asiakaspalvelu: Puhelin (ark 8-15) 0400-380566. Noutopiste ja toimisto: Kaalimato.com, Kumitehtaankatu 5 E, 04260 Kerava, Ma-Pe 8.00 - 15.00 Copyright © 2016 Kaalimato.com