Tietonurkka

Tekopenisten, dildojen ja hieromasauvojen maailma on monipuolinen. Pintamateriaali, ulkomuoto, pinnan kuviointi, väritys, koko ja vibraattorin tärinä vaihtelevat suuresti. Tutustumalla tuotekuvauksiin ja kokeilemalla erilaisia sauvoja voi jokainen löytää mieleisensä. Mieltymykset vaihtelevat ja toinen tykkää pienestä ja sirosta ja toinen isosta ja rajusta. Mieltymykset voivat vaihdella myös saman henkilön kohdalla mielialan, tuntemusten, elämäntilanteen, kumppanin tms. mukaan. Itseään kannattaakin kuunnella ja tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin.

Mitä voimakkaampia sauvan pinnalla olevat kohokuviot ovat ja mitä enemmän niitä on, sitä voimakkaammalta ja rajummalta sauva emättimessä tuntuu.  Sauvan sisällä voi olla myös erikokoisia kuulia, jotka pyörivät ja hierovat emättimen seinämää. Siinä voi olla myös irrotettava, nystyröity, juomutettu tai muuten kuvioitu päällys. Sauvassa voi olla klitoriskiihotin, kivekset, imukuppi tai anaalisauva. Sauva voi olla kaksipäinen tai se voi olla yhdistetty ns. harnessvyöhön (strap on) tai harnessbodyyn.

Dildot ovat joko miehen penistä muistuttavia realistisia sauvoja tai jonkun muun kuin miehen peniksen näköisiä eli ei-realistisia sauvoja. Niissä ei ole moottoria. Dildojen materiaaleina toimivat kumi, muovi, silikoni, silikonimassan ja kumin sekä silikonimassan ja muovin sekoitteet. Monipuoliset valmistusmekanismit ja erilaiset kemialliset komponentit mahdollistavat hyvin erituntuisten materiaalien valmistuksen. Materiaalina dildoissa voi olla myös akryyli tai lasi.

Hieromasauvat eli vibraattorit (vibrat) ovat miehen penistä muistuttavia realistisia sauvoja tai jonkun muun kuin miehen peniksen näköisiä eli ei-realistisia sauvoja. Hieromasauvoissa on moottori ja niiden materiaalit ovat yhtä monipuolisia kuin dildojenkin. Sauvan sisällä oleva moottori voi olla yksinopeuksinen, portaattomasti tai portaittain säädettävä. Moottori voi tehdä myös pyörivää liikettä, tärinän ja värinän sijasta. Myös värinän taajuudet voivat vaihdella erilailla pulsoiviksi ja sykkiviksi rytmeiksi. Syketiheyttä ja rytmejä sekä niiden voimakkuuksia voi usein itse säädellä. Pyörivän sauvan suuntaa ja pyörimisliikkeen nopeutta voi myös yleensä itse säädellä. Moottori voi sijaita eri kohdissa hieromasauvaa. Yhdessä sauvan pintamateriaalin kanssa näillä on merkitystä tärinän voimakkuuteen, sen kohdentumiseen ja sauvan liikkumistapaan. Mitä pehmeämpi ja huokoisempi sauvan materiaali on, sitä enemmän se vaimentaa ja pehmentää moottorin tärinää. Tällaiset sauvat ovat yleensä myös käytössä hiljaisempia kuin kovemmasta, ei-huokoisesta materiaalista valmistetut sauvat.

Koska sauvoja on yhtä monta kuin mieltymyksiä, niin vain kokeilemalla erilaisia voi jokainen löytää itselleen sopivan sauvan. Ei kannata luovuttaa, jos ensimmäinen sauva ei vastaakaan odotuksiasi eikä se tunnu hyvälle. Kokeile toisenlaisesta materiaalista valmistettua ja erilaisilla toiminnoilla varustettua sauvaa. Jos sauva tuntuu liian isolta tai pieneltä, vaihda kokoa.

Hieromasauvassa voi olla klitoriskiihotin, jossa on yleensä oma moottori. Tällöin myös klitoriskiihottimen värinän voimakkuutta, taajuutta ja rytmiä voi usein itse säädellä.

Jotkut hieromasauvat ovat valmistajan mukaan vesitiiviitä. Tämä tarkoittaa lähinnä roisketiiviyttä. Jos kuitenkin haluat ottaa sauvan mukaan esimerkiksi suihkuun, kuivaa paristopesä ja paristot huolellisesti heti käytön jälkeen. Poista paristot sauvan paristopesästä, silloin kun et käytä sauvaa.

Kaalimato.com verkkokkaupassa hieromasauva ovat jaoteltu dildoihin, hieromasauvoihin ja vibraattoreihin. Lisäksi voit hakea erilaisia hieromasauvoja valitsemalla hakukriteerejä materiaalin, vibraattorin ominaisuuden, koon, ulkomuodon, ominaisuuden, värin, hinnan ja tuotemerkin mukaan. Penisvyöt (strap on/harness) ovat lisäksi omissa kategorioissaan.

Sauvat voivat olla valmistettu joko ei-huokoisista, kovista materiaaleista, tai huokoisista materiaaleista.  Ei-huokoiset materiaalit ovat ns. tiheitä materiaaleja, joten ne eivät päästä sisälleen bakteereja ja kosteutta niin helposti kuin huokoiset materiaalit. Tällaisia ei-huokoisia materiaaleja ovat esimerkiksi akryyli, teräs ja lasi. Huokoisia, pehmeitä materiaaleja, ovat kumi, muovi, kumi-silikonimassa ja puhdas silikonimassa.

Puhtaus on tärkeää seksivälineiden kanssa. Pidä seksivälineet henkilökohtaisina välineinäsi. Jos käytät sauvaa tai jotain muuta välinettä emättimessä ja anaalissa, käytä kondomia välineen päällä anaalissa käytettäessä. Pese sauva anaali- ja emätinkäytön välissä. Näin vältät peräsuolen bakteerien siirtymisen emättimeen. Jos toinen henkilö käyttää sauvaasi tai muuta seksivälinettäsi, on se hyvä suojata kondomilla.


 

Siirry tästä Kaalimato.com -kauppaan Asiakaspalvelu: Puhelin (ark 9-13) 0400-380566. Noutopiste ja toimisto: Kaalimato.com, Kumitehtaankatu 5 E, 04260 Kerava, Ma-Pe 8.00 - 14.00 Copyright © 2016 Kaalimato.com