Annun palsta
Hei. Olen alta kolmekymppinen nainen. Olen avoliitossa ja yhden lapsen äiti. Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä 5,5 vuotta. Hän on minua kolmisen vuotta nuorempi ja seurustellut vakavasti vähemmän kuin minä. Meidän suhdetta vaikeuttaa se, että seksiä ei juurikaan siihen kuulu. Määrällisesti varmaan kerran kuussa, maksimissaan kahdesti kk. Aina asia ei ole näin ollut. Oikeastaan vasta viimeinen vuosi. Olen asiasta puhunut, mutta muutosta ei tapahdu. Yksi iso ongelma on se, että minä olen arka tekemään aloitetta. Tähän on syynä se, että olen ollut henkisen ja fyysisen hyväksikäytön uhri lapsena/nuorena.Toivoisinkin apua/neuvoja, jotta tilanne helpottuisi. Voiko kuntoilu/laihdutusinto vaikuttaa vähentävästi seksiin? Mieheni on ollut kuntokuurilla reilun vuoden. Hei, Kiitos kysymyksestä.
Lapsen syntyminen muuttaa parisuhdetta ja voi vaikuttaa sekä miehen että naisen seksuaaliseen halukkuuteen. Miehen käsitys naisesta voi muuttua. Hän voi alkaa nähdä naista enemmän äitinä, joka voi vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteen. Myös monet muut asiat voivat vaikuttaa miehesi haluttomuuteen. Stressi, huolet, yhteisen ajan puute, väsymys ym. vaikuttavat usein seksuaaliseen halukkuuteen. Voi myös olla, että joillakin ihmisillä runsas kuntoilu vaikuttaa seksuaalista halua vähentävästi.

Toisaalta on aivan normaalia, että parisuhteen seksi muuttuu. Yleensä suhteen alussa seksiä harrastetaan usein ja intohimoisesti. Pidemmässä suhteessa seksuualinen halu muuttaa muotoaan, eikä seksiä harrasteta niin usein. Pitkässä parisuhteessa seksuaalisen halun herääminen voi tarvita jotakin uutta. Tällä tarkoitan sitä, että parisuhteen seksiin tarvittaisiin jotakin piristystä, jotta se heräisi taas eloon.

Voi olla, että miehellesi riittää seksin määrä parisuhteessanne ja hän on aivan tyytyväinen tilanteeseen. On hyvin yleistä, että seksuaalinen halu ja toiveet eivät kohtaa pitkässä parisuhteessa.

Kerroit, että olet itse joutunut hyväksikäytetyksi lapsena/nuorena. Oletko keskustellut asiasta ammattihenkilön kanssa? Sinun itsesi takia olisi tärkeää, että saisit käydä traumaattisia kokemuksia lävitse jonkun ammattailaisen kanssa. Tässä on sinulle muutama linkki joiden kautta voit hakea keskusteluapua ja vertaistukea: http://www.suomendelfins.fi/index.php?option=com_content

Terveisin
Annu
26 / 28
KYSY ANNULTA
Sähköpostiosoitteesi (ei pakollinen): Kysymys:
Siirry tästä Kaalimato.com -kauppaan Asiakaspalvelu: Puhelin (ark 9-13) 0400-380566. Noutopiste ja toimisto: Kaalimato.com, Kumitehtaankatu 5 E, 04260 Kerava, Ma-Pe 8.00 - 14.00 Copyright © 2016 Kaalimato.com