Annun palsta
Moikka Annu. Olen 13wee ja miettinyt olenkohan turhaan huolissani, kun en ole saanut orgasmia 1,5 viikkoon, vaikka yritys onkin ollut kova? Pari viikkoa sitten annoin kahden kaverini hyväillä minua ja samalla myös luvan päättää, milloin laukean. Voiko tuollaisesta pidättämisesta tulla jotain seurauksia, kun laukesin lopulta tosi pitkän ajan jälkeen, mutta sen jälkeen en ole saanut orgasmia, vaikka olen masturboinut joka päivä. Oudointa on, että kiveksisssä on koko ajan juuri se sama kihelmöivä tunne, kuin orgasmin lähestyesssä ja välillä tunne on niin voimakas, että saan siemensyöksyn, eikä se kysy aikaa ja paikkaa. Ne tuntuu tosi hyvälle, mutta kestävät vain sen silmänräpäyksen ajan ja tulevat todella hankalissa tilanteissa. Sitten vielä tällanen tyhmä kysymys, että mistä tiedän saaneeni orgasmin? Spermaa voi käsittääkseni tulla ilman orgasmiakin? Minä tunnen orgasmin lähestymisen voimakkaammin kiveksissä, sitten kiva tunne nousee kyrpää pitkin ylös ja jostain syystä kivekset supistuvat muutaman kerran edestakaisin. Onko se normaalia? Olen löytänyt itseltäni useita paikkoja, joita koskettelemalla olen ennen saanut tyydytettyä itseni, mutta miksi en enää? Apua Annu, vastaa pliis nopeesti. Hei, kiitos kysymyksestäsi!

Orgasmin väli vaihtelee eri ihmisillä hyvin paljon tilanteesta ja esim. iästäkin riippuen. Ikäiselläsi nuorella keho vielä harjoittelee seksuaalisuustoimintoja ja on ihan tavallista, että orgasminsaanti- ja ejakulaatiovälit vaihtelevat.

Orgasmin tai siemensyöksyn pidättämisestä ei ole haittaa terveelle henkilölle ja moni pitääkin sitä erityisen nautinnollisena. Joskus siemensyöksyn pidättäminen saattaa johtaa siihen että siemensyöksy lähteekin taaksepäin sen sijaan että tulisi virtsaputkea pitkin ulos. Tähän vaikuttavat esim. eturauhasen liikakasvun johdosta tehdyt kirurgiset toimenpiteet ja erilaiset sairaudet.

On hyvä asia osata erottaa orgasmi sekä siemensyöksy toisistaan, sillä ne usein kyllä tapahtuvat yhtäaikaa mutta ne voivat olla toisistaan myös täysin erillisiä tapahtumia. Anejakulaatiossa siemensyöksyä ei tule lainkaan orgasmista huolimatta. Erektiota ja siemensyöksyä koordinoivat kaksi eri hermosysteemiä: somaattinen ja autonominen. Näiden hermosysteemien tulee toimia hyvässä yhteistyössä, jotta ejakulaatio eli siemensyöksy tapahtuu.

Orgasmin tietää saaneensa silloin kun voimakas kihelmöivä mielihyvän tunne valtaa koko kehon. Toisilla ihmisillä voimakas mielihyvän tunne keskittyy vain sukuelinten alueelle. Orgasmin aikana sydämen lyöntitiheys ja verenpaine nousevat. Koko kehon rentoutuessa myös penis veltostuu. Orgasmin saamisen jälkeen kestääkin hetken aikaa ennen kuin penis jäykistyy uudelleen. Orgasmin sekä ejakulaation kanssa ei kannata ottaa turhia paineita ja stressiä, sillä ne vaikuttavat niiden saamiseen. Hyvä rentoutunut mieli, rauhallinen ilmapiiri ilman häiritseviä vaikutteita mahdollistavat parhaiten orgasmin sekä ejakulaation saamisen.

Terveisin, Nina
KYSY ANNULTA
Sähköpostiosoitteesi (ei pakollinen): Kysymys:
Siirry tästä Kaalimato.com -kauppaan Asiakaspalvelu: Puhelin (ark 9-13) 0400-380566. Noutopiste ja toimisto: Kaalimato.com, Kumitehtaankatu 5 E, 04260 Kerava, Ma-Pe 8.00 - 14.00 Copyright © 2016 Kaalimato.com