Annun palsta
Olen 14.v poika ja murrosiän alettua olen kokeillut runkata. Minulla esinahka liikkuu hyvin siihen asti kun penis jäykistyy. En silloin pysty jatkamaan runkkausta, kun esinahkaa kiristää ja sattuu. Onko tämä normaalia? Hei, kiitos kysymyksestäsi!

Kireä esinahka on varsin yleinen vaiva poikalapsilla. Jos kireä esinahka ei aiheuta ongelmia kuten tulehduksia, se ei yleensä vaadi hoitoa ennen murrosikää. Viimeistään murrosiässä esinahka useimmiten väljenee ja ongelma poistuu. Olet juuri nyt siinä iässä että esinahassa tapahtuu luultavimmin näitä väljenemismuutoksia.

Ahdas esinahka hankaloittaa intiimihygienian hoitamista koska esinahan ja terskan välistä limakalvoa ei pystytä pitämään riittävän hyvin puhtaana. Tämä saattaa aiheuttaa sen että esinahan alle jää epäpuhtauksia, jotka altistavat tulehduksille. Ahdas esinahka vaikuttaa negatiivisesti myös seksuaalielämään kuten kuvailit.

Voit nyt aluksi kokeilla runkata esim. Ceridal-öljyn kanssa (saatavilla apteekeista ilman reseptiä) joka lisää esinahan liikkuvuutta, estää turhia nirhaumia ja hoitaa samalla ihoa. Öljy tekee runkkaamisesta useimmiten huomattavasti miellyttävämpää. Mikäli öljystä huolimatta runkkaaminen tuntuu edelleen kivuliaalta, kannattaa käydä kouluterveydenhoitajan tai lääkärin vastaanotolla tarkistuttamassa esinahan kireys.

Terveisin, Nina
KYSY ANNULTA
Sähköpostiosoitteesi (ei pakollinen): Kysymys:
Siirry tästä Kaalimato.com -kauppaan Asiakaspalvelu: Puhelin (ark 9-13) 0400-380566. Noutopiste ja toimisto: Kaalimato.com, Kumitehtaankatu 5 E, 04260 Kerava, Ma-Pe 8.00 - 14.00 Copyright © 2016 Kaalimato.com