Annun palsta

Heippa,

seksuaalisuus elää meissä jokaisessa ja se on tärkeä elämän voima. Jokaisella ihmisellä on oikeus ilmaista seksuaalisuuttaan vapaasti ja itsenäisesti. Meillä on myös oikeus seksuaaliseen mielihyvään, jota jokainen voi tavoitella ja toteuttaa omilla tavoillaan, kunnioittaen muita. Seksi ja seksuaalisuus ovat luovuuden ja elämän rikastuttamisen lähteitä. 

Seksivälineet, eroottiset asut ja elokuvat voivat rikastuttaa parisuhdetta ja edesauttaa kumppaneiden välistä kommunikaatioita. Aistinautinnot, erotiikka, fantasiat ja seksuaalinen mielihyvä edesauttavat hyvinvointiamme. Myös itsetyydytys eli sooloseksi edistää tutkitusti seksuaaliterveyttä, eikä se ole sidoksissa siihen olemmeko parisuhteessa vai emme. Seksivälineitä voidaan käyttää myös apukeinoina seksuaalisissa toimintahäiriöissä ja osin korvaamaan seksuaalisia toimintoja.

Annun palstalla kysymyksiin vastaavat seksuaaliterapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja, sairaanhoitaja Annu ja Mari, VTM (Helsingin yliopisto) ja auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS).

Vastaamme seksivälineisiin, seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviin kysymyksiin. Voit lähettää kysymyksesi nimettömänä alla olevan linkin kautta. Julkaisemme kysymyksen ja vastauksen kahden viikon kuluessa.

Lue myös aikaisempia kysymyksiä ja vastauksia. Voit löytää niistä apua ja vastauksia pulmaasi.

Mikäli kysymyksesi on lääketieteellinen käänny lääkärin puoleen.

Lähetä uusi kysymys
UUSIMMAT KYSYMYKSET
Hei! Voinko mitenkään tilata teiltä tuotteen ja maksaa käteisellä postiin? Hei. Kiitos kysymyksestä. Voit maksaa tilauksesi sirukortilla pakettiautomaattiin. Tai voit valita maksutavaksi Klarna-laskun. Käteisellä ei tilauksia voi valitettavasti maksaa. Ystävällisesti tutustu tuotteen nopeasta ja huomaamattomasta tilaamisesta Kaalimato.
Kun tilaan kaalimadolta tuotteen, voinko maksaa sen käteisellä? Hei. Kiitos kysymyksestä. Valitettavasti et voi maksaa tuotetta käteisellä. Ystävällisesti tutustu tuotteen nopeasta ja huomaamattomasta tilaamisesta Kaalimato.comin asikaspalvelusivuilta.
Hei tilasin teiltä sunnuntai illalla tuotteen ja siitä tuli varmistusviesti sekä seurantatunnus. Kun hain tunnuksen postinseuranta sovelluksesta, ei sitä löytynyt. Onkohan tilaus mennyt perille? Hei. Pyydän sinua olemaan tarvittassa yhteydessä Kaalimato.com sivujen kautta asiakaspalveluun yhteydenottolomakkeen avulla.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Onko pissaleikit vaarallisia? Pidän oman pissan juomisesta. Sekä käytän naisten alusvaatteita, joiden päälle on kiva kusta. Hei. Kiitos kysymyksestä. Pissaleikit eivät ole vaarallisia.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Hei Annu tai Mari. Kirjoitin aiemmin kysymyksen joka alkoi "Joskus masturboidessa luen seksinovelleja, jossa on nuoria ja lapsiakin." (Mieltymykset-osiossa) Olen siis sama henkilö ja kysyisin pari kysymystä viimeaikaisista tapahtumista... Olen läheinen työkaverini kanssa. Ollessani hänellä illanvietossa jäin yöksi, ja seuraavana aamuna kävin suihkussa. Kun olin saippuoinut kaikessa rauhassa kumminkin puolin (saatoin hiukan hyväillä semierektiossa ollut penistäni), huomasin yhtäkkiä kylpyhuoneen lasi-oven ikkunassa hänen n. 2-5 vuotiaat lapset tytön ja pojan (tyttö vanhempi) tapittamassa itseäni. Peitin heti itseni ja peruutin seinää kohti niin etteivät (toki luonnollisen) uteliaat lapset nähneet strategisia alueitani, heitä tarvitsi hiukan hätistääkin että poistuivat. Pitäisikö minun kertoa tämä tapaus naispuoliselle työkaverilleni, hän hyvinkin saattaisi ymmärtää.. Toisaalta lapset eivät taida edes muistaa koko tapausta ja olemme leikkineet senkin jälkeen luontevasti. Hei. Kiitos kysymyksestä ja siitä, että koet saavasi meiltä vastauksia sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Luin aiemman kysymyksesi ja ymmärrän, että asia sinua mietityttää.

Lapset ovat luontevasti uteliaita, se kuuluu lapsuuteen, varsinkin mainitsemasi ikäiset pienet lapset.
Olen sellaisessa työssä, että liikun kaikkina aikoina eri puolilla useissa kiinteistöissä. Tapanani on käydä naisten pukuhuoneissa lukitsemattomilla pukukaapeilla ja etsiä niistä naisten sukkia. On todella kiihottavaa haistella niiden eri tuoksuja ja vertailla aromeja. Joillakin on tosi vahvan tuoksuiset sukat, toisilla miedommat. Välillä runkkailen niillä. Joskus olen löytänyt nuorten 16-18v kesätyöntekijöiksi tietämieni tyttöjen sukat heidän kaapeistaan, joita he ovat pitäneet pitkän päivän ja tuoksu on uskomaton, todella vahva ja pistävä, hyvin kiihottava. Onko tämä hyväksyttävää? En jätä mitään jälkiä ja palautan aina sukat oikeaan paikkaan. He eivät saa koskaan tietää tästä (vaikka olenkin joskus miettinyt jättää lapun ja kiittää heitä kokemuksesta ja kehua sukkien tuoksua) ja minä saan suurta nautintoa, joka muuten olisi mahdotonta. Hei. Kiitos kysymyksestä. Hienoa, että otit yhteyttä ja pohdit sitä, teetkö oikein. Ilman lupaa tekosi ei ole hyväksyttävää vaikkakin kerrot, että jälkiä ei jää ja palautat sukat oikeaan paikkaan.

Kerrot, että saat suurta nautintoa, joka muuten ei olisi mahdollista.
Moi. Kysyisin ehkä hiukan kinkymmänpuoleisen kysymyksen, toivottavasti vastaatte tähän!. Esittelyssännekin toteatte eri aistinautintojen olevan hyväksi. Olen naisen kanssa suhteessa oleva mies ja olen viime aikoina kokenut bi-henkiset jutut kiihottaviksi. Ehkä niissä kiinnostaa omien seksuaalisten rajojen rikkominen ja "kielletty hedelmä"? Olen koittanut eri tavoin tuoda uutta seksielämäämme myös. Toisaalta olen elänyt tiettyjä fantasioitani vain sooloseksissä. Esimerkiksi oman sperman maistamiseen kehoittavat CEI-videot. Nyt kokeilin puolison poissaollessa sellaista, että pitkän kiihotuksen jälkeen annoin lastini tulla lasiin, sitten kävin suihkussa ja rentouduin. Sitten tein drinkin tähän lasiin, jossa siemennesteeni oli. Se tuntui kurkussa ja maistui miedosti, ja oli aivan mielettömän kiihottavaa tuhmuudessaan. Sydämeni hakkasi kun join omaa spermaani drinkin mukana. En tiedä pitäiskö minun jakaa tätä fantasiaani ollenkaan puolison kanssa vai pitää se vain itselläni, tuntuisi tosi dorkalta paljastaa se ja saada oudoksuva vastaus... Sitten: vähän vastaavaa olikin täällä palstalla jo kysytty, mutta jos vietän yksin esim. viikonlopun, voinko vaikka runkata sen aikana useita lasteja "säästöön" pakkaseen ja niellä kaiken sunnuntai-iltana? Nälkä kun kasvaa syödessä, minullakin tuli halu niellä vieläkin isompi lasti ensi kerralla... Hei. Kiitos kysymyksestä. Kerrot, että viime aikoina olet kokenut bi-henkiset jutut kiihottaviksi. Ymmärrän, että koet sen kielletyksi hedelmäksi, silti meidän kaikkien seksuaalinen mieli on mitä ominta aluetta ja siksi erityisen hieno asia.
Hei. Ostin Fun factoryn silikonisen Big bossin piristykseksi sänkyleikkeihin ja kumppanini kanssa käytimme heti hölmöyttämme pitkässä leikkisessiossa liukasteena sen kanssa melko rasvaista kosteusvoidetta. Vasta myöhemmin muistin, että vesipohjainen liukkari olisi ollut se oikea vaihtoehto. Nyt mietin, että vaurioituiko lelun silikonipinta vääränlaisesta liukasteesta vai uskaltaako vibraa kuitenkin turvallisesti käyttää vielä? Vai voiko yhdestä kerrasta öljypohjaisen voiteen kanssa lelun matsku mennä huonoksi? Jotenkin pinta näyttää 'nukkaiselta' joistain kohdin. Vai olenko vain turhasta huolestuva...? Hei. Kiitos kysymyksestä. Uskoisin, että vibrasi on vielä kunnossa. Kuten kerroit, käytä jatkossa vesipohjaista liukkaria.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Miksi seksilelun puhdistaminen on niin tärkeää mitä kävisi jos lelua ei puhdista Hei. Kiitos kysymyksestä. Seksivälineiden hyvä hygienia vähentää tulehduksia ja ihon ärsytystä. Puhdistamalla seksivälineesi jokaisen käyttökerran jälkeen voit ehkäistä tulehduksia ja bakteerien pesiytymistä seksileluihin.
KYSY ANNULTA
Sähköpostiosoitteesi (ei pakollinen): Kysymys:
Siirry tästä Kaalimato.com -kauppaan Asiakaspalvelu: Puhelin (ark 9-13) 0400-380566. Noutopiste ja toimisto: Kaalimato.com, Kumitehtaankatu 5 E, 04260 Kerava, Ma-Pe 8.00 - 14.00 Copyright © 2016 Kaalimato.com