Annun palsta

Heippa,

seksuaalisuus elää meissä jokaisessa ja se on tärkeä elämän voima. Jokaisella ihmisellä on oikeus ilmaista seksuaalisuuttaan vapaasti ja itsenäisesti. Meillä on myös oikeus seksuaaliseen mielihyvään, jota jokainen voi tavoitella ja toteuttaa omilla tavoillaan, kunnioittaen muita. Seksi ja seksuaalisuus ovat luovuuden ja elämän rikastuttamisen lähteitä. 

Seksivälineet, eroottiset asut ja elokuvat voivat rikastuttaa parisuhdetta ja edesauttaa kumppaneiden välistä kommunikaatioita. Aistinautinnot, erotiikka, fantasiat ja seksuaalinen mielihyvä edesauttavat hyvinvointiamme. Myös itsetyydytys eli sooloseksi edistää tutkitusti seksuaaliterveyttä, eikä se ole sidoksissa siihen olemmeko parisuhteessa vai emme. Seksivälineitä voidaan käyttää myös apukeinoina seksuaalisissa toimintahäiriöissä ja osin korvaamaan seksuaalisia toimintoja.

Annun palstalla kysymyksiin vastaavat seksuaaliterapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja, sairaanhoitaja Annu ja Mari, VTM (Helsingin yliopisto) ja auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS).

Vastaamme seksivälineisiin, seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviin kysymyksiin. Voit lähettää kysymyksesi nimettömänä alla olevan linkin kautta. Julkaisemme kysymyksen ja vastauksen kahden viikon kuluessa.

Lue myös aikaisempia kysymyksiä ja vastauksia. Voit löytää niistä apua ja vastauksia pulmaasi.

Mikäli kysymyksesi on lääketieteellinen käänny lääkärin puoleen.

Lähetä uusi kysymys
UUSIMMAT KYSYMYKSET
Moi. Sellasta kysyisin että voiko kestävyyttä jotenki parantaa? Ja palautumista? Kun laukeen menee kauan ennen kuin palautuu ja alkaa seisoo uudestaan. Kalu on 12/4 ja mulla ikää 34v. Hei. Kiitos kysymyksestä. Palautumisaika on hyvin yksilöllinen kullakin miehellä. On aivan normaalia, että toisilla palautuminen kestää pidempään, jopa päiviä.

Kestävyyten vaikuttavat monet elämäntapaan liittyvät tekijät kuten tupakointi tai alkoholinkäyttö sekä muut terveydelliset tekijät.
Tarvitseeko Ichi Lover Fantasy masturbaattorin kanssa käyttää kondomia. T.Kokematon lelujen kanssa. Hei. Kiitos kysymyksestä. Jos se on sinun henkilökohtaisessa käytössä ja huolehdit välineen puhtaudesta, niin kondomia ei tarvitse käyttää. Terveisin,

Mari Seksuaalineuvoja
Moi! Olen 14-vuotias ja omaan isot tissit. Aina kun ole koulussa kaikki pojat ja tytöt tuijottelevat tissejäni. Joskus jotkut jopa tökkivät ja puristelevat niitä. Miten saisin tämän loppumaan? Olen jo puhunut opettajien kanssa ja pyytänyt muita lopettamaan. Hei. Kiitos kysymyksestäsi. Olet toiminut hyvin puhumalla asiasta opettajalle ja kun olet pyytänyt muita lopettamaan.

Muista, että tyttönä sinulla on oikeus suojella itseäsi ja kehoasi muiden tökkimisiltä ja tuijottamiselta.
Hei! Olen 15v ja tahtoisin kysyä, Miten lopettaa masturbointi? Hei. Kiitos kysymyksestä. Ehkä yksi keino on hankkia elämäänsä muita kiinnostuksen kohteita. Toisaalta masturbointi on ihan ok, jos se ei haittaa sinun normaalia elämää.

Moi Annu! Minulla olisi pari kysymystä orgasmeistani. Olen siis nainen ja tykkään masturboida ja harrastaa seksiä. Orgasmin saaminen on todella hankalaa. Mitä suosittelisit sen saavuttamiseen? Kun kuitenkin joskus saan orgasmin niin jalkani alkavat tärisemään. Onko se normaalia? Samalla kun saan orgasmin niin squirtaan paljon nestettä jolloin sängystäni tulee litimärkä. Onko mahdollista saada orgasmi jossa nesteen määrä olisi pienempi? Hei. Kiitos kysymyksestä. Sinulle orgasmin saaminen on hankalaa, mutta kuitenkin saat orgasmin silloin tällöin. Ehkä se, että tavoittelet orgasmia, saattaa vaikuttaa orgasmin saamiseen. Itse en pidä orgasmia tärkeimpänä, vaan myös saatu seksuaalinen nautinto ja nauttiminen ovat olennainan osa seksiä.
Moi. Mun tesrkassa on kiinni(niinkuin sen alapuolella) sellaiset vaaleat voisi sanoa että läpi kuulaat pussit. Ovatko ne normaalit ja olen nyt huomannut viimepäivinä niiden kasvaneen paljon niin kuinka toimia? Hei, kiitos kysymyksestä. On vaikeaa antaa kunnon neuvoa sinulle näin vastauspalstan kautta.
Hei! Olen raskaana ja olen huomannut, että kiihotun päivän aikana monta kertaa. Joskus joudun jopa masturboimaan koska olen niin kiimassa. Mistä tämä johtuu? Hei. Kiitos kysymyksestäsi. Alkuraskauden väsymyksestä selvittyään toisen kolmanneksen ajanjaksolla joidenkin naisten seksuaalinen halukkuus voi lisääntyä voimakkaasti. Tämän jakson aikana nainen sattaa kokea myös voimakkaampia orgasmeja kuin ennen.
Hei. Jos murrosiässä saa kovan iskun penikseen,ja kiveksiin, onko sillä vaikutusta peniksen kasvuun, tai lapsen saamiseen? Hei. Kiitos kysymyksestä. Teet tärkeän kysymyksen, mutta on hyvin vaikeaa antaa parasta vastausta näin vastauspalstan kautta tuntematta tarkemmin, mitä tapahtui tai onko sinulla ollut selkeitä oireita, kuten peniksen kasvun pysähtymistä ja minkä ikäinen olet nyt.
KYSY ANNULTA
Sähköpostiosoitteesi (ei pakollinen): Kysymys:
Siirry tästä Kaalimato.com -kauppaan Asiakaspalvelu: Puhelin (ark 9-13) 0400-380566. Noutopiste ja toimisto: Kaalimato.com, Kumitehtaankatu 5 E, 04260 Kerava, Ma-Pe 8.00 - 14.00 Copyright © 2016 Kaalimato.com