Annun palsta

Seksuaalisuus elää meissä jokaisessa ja se on tärkeä elämän voima. Jokaisella ihmisellä on oikeus ilmaista seksuaalisuuttaan vapaasti ja itsenäisesti. Meillä on myös oikeus seksuaaliseen mielihyvään, jota jokainen voi tavoitella ja toteuttaa omilla tavoillaan, kunnioittaen muita. Seksi ja seksuaalisuus ovat luovuuden ja elämän rikastuttamisen lähteitä. 

Seksivälineet, eroottiset asut ja elokuvat voivat rikastuttaa parisuhdetta ja edesauttaa kumppaneiden välistä kommunikaatioita. Aistinautinnot, erotiikka, fantasiat ja seksuaalinen mielihyvä edesauttavat hyvinvointiamme. Myös itsetyydytys eli sooloseksi edistää tutkitusti seksuaaliterveyttä, eikä se ole sidoksissa siihen olemmeko parisuhteessa vai emme. Seksivälineitä voidaan käyttää myös apukeinoina seksuaalisissa toimintahäiriöissä ja osin korvaamaan seksuaalisia toimintoja.

Annun palstalla kysymyksiin vastaavat seksuaaliterapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja ja sairaanhoitaja Annu sekä seksuaalineuvoja Nina.

Vastaamme seksivälineisiin, seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviin kysymyksiin. Voit lähettää kysymyksesi nimettömänä alla olevan linkin kautta. Julkaisemme kysymyksen ja vastauksen kahden viikon kuluessa.

Tilaamiseen sekä jo tehtyihin tilauksiin liittyvät kysymykset pyydämme lähettämään Asiakaspalvelun palautelomakkeen kautta.

Lue myös aikaisempia kysymyksiä ja vastauksia. Voit löytää niistä apua ja vastauksia pulmaasi.

Mikäli kysymyksesi on lääketieteellinen käänny lääkärin puoleen.

Lähetä uusi kysymys
UUSIMMAT KYSYMYKSET
Voiko raskaana ollessa käyttää seksileluja? Ja jos voi niin minkälaisia? Hei. Kiitos kysymyksestä. Kysymys on tärkeä ja aina ajankohtainen. Yleisesti voi todeta, että kun seksi on sallittu, niin myös seksilelut ovat sallittuja. Sikiö on turvassa kohdussa ja lapsivedessä.

Seksileluja voi käyttää raskauden aikana eikä itsetyydytystä tarvitse vältellä, kunhan kuuntelee oman kehon tuntemuksia, aikaiset supistelut tulee ottaa huomioon.
Mistä johtuu, että kun yritän työntään sormea tai dildoa peppuun, niin se ei vaan mene syvälle kuin vain 4 cm. Ikään kuin tulisi seinä vastaan. Johtuuku se vaan siitä, että en ole kiihottunut tarpeeksi? Hei. Kiitos kysymyksestä. Kannattaa kuulostella kehon tuntemuksia.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Moi olisin kysynyt semmoista että voiko raskaana olevan naisen emätintä nuolla? Hei. Kiitos kysymysestä. Raskaus ei ole este suuseksille. Voit nuolla eli suuseksi on turvallista raskauden aikana.

Kerron vielä, että liukastetta kannattaa käyttää, sillä raskausaikana emätin on usein normaalia kuivempi.
Miten maksan ostokseni klarnalle laskuun? Hei. Kiitos kysymyksestä. Tarkemmat ohjeet löydät Kaalimato.comista kohdasta Asiakaspalvelu ja sieltä esimerkiksi Kaupan käyttöohje. Voit valita sujuvat ja turvalliset maksut Klarna Checkoutin kautta, ja maksaa myöhemmin laskulla.
Hei minulla on toisella puolella vaginaani patti kun koskee niin tuntuu jänteeltä, se on vaan isontunut syksystä. Onko vaarallinen? Hei, Kiitos kysymyksestä. Suosittelen lämpimästi, että menet gynekolgille. Hän voi tehdä tarvittavat tutkimukset asiasi selvittämiseksi.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Olen 16 vuotias poika ja kysyisin voiko ikäiseni ostaa fleshlightin? Hei. Kiitos kysymyksestä. Voit ostaa. Edellytys verkko-ostamiselle on sirullinen pankkikortti.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Hei Annu! Olin 1,5 vuotta sinkkuna, ja kun aloin seurustella uuden tyttöystävän kanssa, niin laukeaminen tulee lähes samalla sekunnilla kun tyttö ohjaa kaluni sisäänsä. Joten kysynkin, että että johtuneeko tämä kenties uutuudenviehätyksestä, vaiko siitä, että olin noinkin kauan ilman naista? Edellisen tyttöystävän kanssa oli aivan samanlainen tilanne kun aloimme seurustelemaan, elikkä laukesin välittömästi kun kalu liukui sisään. Hei. Kiitos kysymyksestä. Ennenaikainen siemensyöksy tai herkkä siemensyöksy on miehen seksuaalinen toimintahäiriö, johon kuuluu nopeasti tapahtuva siemensyöksy, vaikeus kontrolloida siemensyöksyä tahdonalaisesti ja tilan aiheuttama haitta.
Moi Sellasta kysyn että miten mulla ei erektiossa kalu seiso ylöspäin? Ja käyryyttä on vähän kans. 15/5 on koko onko pieni? Ja onko haittaa suonnikkaasta? Mulla aika suonikas Hei. Kiitos kysymyksestä. Aika ajoin saamme miehiä ymmärrettävästi askarruttavia kysymyksiä peniksestään, esimerkiksi peniksen koosta ja muodosta.

Hyvin usein penis on käyrä, taipuen joko vasemmalle tai oikealle.
Hei! Olen 50v.mies ja olen kiinnostunut isosta dildosta,jonka päällä nylonsukka, työnnän sen anukseeni. Onko paha asia? Hei. Kiitos kysymyksestä. Seksuaalifantasiat ja seksuaalimieltymykset ovat jokaisen ihmisen ominta aluetta. Itse päätät, onko paha vai ei.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
KYSY ANNULTA
Sähköpostiosoitteesi (ei pakollinen): Kysymys:
Siirry tästä Kaalimato.com -kauppaan Asiakaspalvelu: Puhelin (ark 9-13) 0400-380566. Noutopiste ja toimisto: Kaalimato.com, Kumitehtaankatu 5 E, 04260 Kerava, Ma-Pe 8.00 - 14.00 Copyright © 2016 Kaalimato.com