Annun palsta

Seksuaalisuus elää meissä jokaisessa ja se on tärkeä elämän voima. Jokaisella ihmisellä on oikeus ilmaista seksuaalisuuttaan vapaasti ja itsenäisesti. Meillä on myös oikeus seksuaaliseen mielihyvään, jota jokainen voi tavoitella ja toteuttaa omilla tavoillaan, kunnioittaen muita. Seksi ja seksuaalisuus ovat luovuuden ja elämän rikastuttamisen lähteitä. 

Seksivälineet, eroottiset asut ja elokuvat voivat rikastuttaa parisuhdetta ja edesauttaa kumppaneiden välistä kommunikaatioita. Aistinautinnot, erotiikka, fantasiat ja seksuaalinen mielihyvä edesauttavat hyvinvointiamme. Myös itsetyydytys eli sooloseksi edistää tutkitusti seksuaaliterveyttä, eikä se ole sidoksissa siihen olemmeko parisuhteessa vai emme. Seksivälineitä voidaan käyttää myös apukeinoina seksuaalisissa toimintahäiriöissä ja osin korvaamaan seksuaalisia toimintoja.

Annun palstalla kysymyksiin vastaavat seksuaaliterapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja, sairaanhoitaja Annu ja Mari, VTM (Helsingin yliopisto) ja auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS).

Vastaamme seksivälineisiin, seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviin kysymyksiin. Voit lähettää kysymyksesi nimettömänä alla olevan linkin kautta. Julkaisemme kysymyksen ja vastauksen kahden viikon kuluessa.

Lue myös aikaisempia kysymyksiä ja vastauksia. Voit löytää niistä apua ja vastauksia pulmaasi.

Mikäli kysymyksesi on lääketieteellinen käänny lääkärin puoleen.

Lähetä uusi kysymys
UUSIMMAT KYSYMYKSET
Onko normaalia että 12vuotiaalla on 15cm muna? Hei. Kiitos kysymyksestä. Penikset ovat eri kokoisia. Keskimäärin pojilla alkaa murrosikä 10-14 -vuotiaana, jolloin myös sukupuolihormoni testosteronia alkaa erittyä enemmän. Sen jälkeen noin vuoden kuluttua peniksen kasvu alkaa.
Moro. Olen 14-vuotias poika. Kysymykseni siis on, että milloin penikseni alkaa kasvamaan ja spermaakin tulee? Miten kauan siinä voi vielä kestää? Munakarvojakaan ei vielä paljoakaan ole... Hei. Kiitos kysymyksestä. On hyvin yksilöllistä, milloin penis alkaa kasvamaan.

Yleensä poikien murrosikä alkaa kivesten kasvulla noin 10-14 -vuotiaana, jolloin myös sukupuolihormoni testosteronia alkaa erittyä enemmän.
minulla on peniksen päällä jokin ikään kuin kova jänne mikä se on ja onko se vaarallinen Hei. Kiitos kysymyksestä. Vaikea vastata näkemättä, mistä tarkalleen ottaen on kysymys.
Heips olen 16v ja minulla on 18/5.5 oleva penis? Onko normaalin kokoinen tässä iässä? Ja voiko viel kasvaa? Kiitos kysymyksestä. Peniksesi on normaali.
KYSY ANNULTA
Sähköpostiosoitteesi (ei pakollinen): Kysymys:
Siirry tästä Kaalimato.com -kauppaan Asiakaspalvelu: Puhelin (ark 9-13) 0400-380566. Noutopiste ja toimisto: Kaalimato.com, Kumitehtaankatu 5 E, 04260 Kerava, Ma-Pe 8.00 - 14.00 Copyright © 2016 Kaalimato.com