Annun palsta

Seksuaalisuus elää meissä jokaisessa ja se on tärkeä elämän voima. Jokaisella ihmisellä on oikeus ilmaista seksuaalisuuttaan vapaasti ja itsenäisesti. Meillä on myös oikeus seksuaaliseen mielihyvään, jota jokainen voi tavoitella ja toteuttaa omilla tavoillaan, kunnioittaen muita. Seksi ja seksuaalisuus ovat luovuuden ja elämän rikastuttamisen lähteitä. 

Seksivälineet, eroottiset asut ja elokuvat voivat rikastuttaa parisuhdetta ja edesauttaa kumppaneiden välistä kommunikaatioita. Aistinautinnot, erotiikka, fantasiat ja seksuaalinen mielihyvä edesauttavat hyvinvointiamme. Myös itsetyydytys eli sooloseksi edistää tutkitusti seksuaaliterveyttä, eikä se ole sidoksissa siihen olemmeko parisuhteessa vai emme. Seksivälineitä voidaan käyttää myös apukeinoina seksuaalisissa toimintahäiriöissä ja osin korvaamaan seksuaalisia toimintoja.

Annun palstalla kysymyksiin vastaavat seksuaaliterapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja, sairaanhoitaja Annu ja Mari, VTM (Helsingin yliopisto) ja auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS).

Vastaamme seksivälineisiin, seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviin kysymyksiin. Voit lähettää kysymyksesi nimettömänä alla olevan linkin kautta. Julkaisemme kysymyksen ja vastauksen kahden viikon kuluessa.

Lue myös aikaisempia kysymyksiä ja vastauksia. Voit löytää niistä apua ja vastauksia pulmaasi.

Mikäli kysymyksesi on lääketieteellinen käänny lääkärin puoleen.

Lähetä uusi kysymys
UUSIMMAT KYSYMYKSET
Hei minulla on toisella puolella vaginaani patti kun koskee niin tuntuu jänteeltä, se on vaan isontunut syksystä. Onko vaarallinen? Hei, Kiitos kysymyksestä. Suosittelen lämpimästi, että menet gynekolgille. Hän voi tehdä tarvittavat tutkimukset asiasi selvittämiseksi.

Terveisin, Mari Seksuaalineuvoja
Onko mitään tapaa saada penikseni kokonaan toimimattomaksi? Haluaisin saada esim botuliinipistoksia penikseeni ettei se enää seisoisi koska nytkään se ei seiso kuin sellaisena puolihulluna jollin sitä on mahdotonta saada sisään. Kyllä sinä tiedät. Missä tai millä muulla tavalla saisin sen taltutetuksi? Kiitos vastauksestasi!???????? Hei. Kiitos kysymyksestä. En valitettavasti tunne tapoja jolla saadaan penis täysin toimimattomaksi.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Hei, Onko normaalia että kun yhdynnän jälkeen mies laukeaa sisälleni, myöhemmin pöntöllä istuessani sperma valuu pois monen pillupierun kera? Voiko tätä jotenkin estää? Hei. Kiitos kysymyksestä. On täysin normaalia eikä ns. pillupierun ääntä voi estää, sillä yhdynnässä ilmaa työntyy sisään emättimeen.
Moi Olen 34v hetero mies. Kuinka monta kertaa viikossa siemensyöksy olisi hyvä saada. Viikko tyhjennykset ovat tällä hetkellä 3 kertaa päivässä ja kaksi väli päivää. Kysyisin vielä auttaako naisille suunnattu feromoni suoraan nenään itsetyydytyksen aikana. Hei. Kiitos kysymyksestä. Ei ole olemassa sovittua lukemaa siitä, kuinka monta kertaa viikossa siemensyöksy tulisi saada.
Hei! Olen 28 vuotias mies ja kihlattuni on 31 vuotias nainen. Meidän seksielämä on ollut reilu vuoden tauolla. Tuntuu etten kiihotu tarpeeksi ja kestää ittellä liian kauan ku laukean. Erektio on alussa hyvä, mutta sitte se veltostuu ja yhdynnästä ei tule mitää. Olen kokeillut itsetyydytystä, muttaen saa silläkään itseeni laukeamaan. Tämä on hyvin turhauttavaa molemmin puolin. Seksihalut on hukassa totaallisesti. Syön masennuslääkkeitä. Voisiko näistä olla haittaa? Olen aina sanonut kihlatulleni kun erektio häviää ja en laukea, että johtuu masennuslääkkeistä. Hei. Kiitos kysymyksestä. Tietämättä tarkemmin viestistäsi, miksi sinä käytät ja miten pitkään olet käyttänyt masennuslääkkeitä, muistutan että lääkehoito tukee kokonaisuudessa ja että mielen hoitoon tarvitaan myös hyvää hoitoa ja kuntoutusta.
Tyttö kysyy. Poikakaverilla on pitkä esinahka peittää terskan erektiossakin niin onko siitä mitään haittaa jos kondomin laittaa vetämättä esaria taakse ennen yhdyntää. Syy tähän kun hän saa orgasmin kovin nopeasti enkä itse kerkiä oikein mukaan. Hei. kiitos kysymyksestä. Kannattaa varmistaa, että kondomi pysyy kunnolla paikallaan ja kondomia tulee käyttää koko yhdynnän ajan.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Hei Annu! Olen 20 v. sinkkunainen ja pohdin, voiko itseään maistaa turvallisesti? Siis omaa valkovuotoa ja eritettä suoraan emättimestä. Olen perusterve enkä ole vielä ollut toisen henkilön kanssa sukupuoliyhteyksissä eli kukaan muu kuin minä ei ole kajonnut tötterööni. Hei. Kiitos kysymyksestä. Sinä itse päätät kehostasi ja siitä, halutatko maistaa itseäsi tai omia eritteitä kuten valkovuotoa.
KYSY ANNULTA
Sähköpostiosoitteesi (ei pakollinen): Kysymys:
Siirry tästä Kaalimato.com -kauppaan Asiakaspalvelu: Puhelin (ark 9-13) 0400-380566. Noutopiste ja toimisto: Kaalimato.com, Kumitehtaankatu 5 E, 04260 Kerava, Ma-Pe 8.00 - 14.00 Copyright © 2016 Kaalimato.com