Annun palsta

Heippa,

seksuaalisuus elää meissä jokaisessa ja se on tärkeä elämän voima. Jokaisella ihmisellä on oikeus ilmaista seksuaalisuuttaan vapaasti ja itsenäisesti. Meillä on myös oikeus seksuaaliseen mielihyvään, jota jokainen voi tavoitella ja toteuttaa omilla tavoillaan, kunnioittaen muita. Seksi ja seksuaalisuus ovat luovuuden ja elämän rikastuttamisen lähteitä. 

Seksivälineet, eroottiset asut ja elokuvat voivat rikastuttaa parisuhdetta ja edesauttaa kumppaneiden välistä kommunikaatioita. Aistinautinnot, erotiikka, fantasiat ja seksuaalinen mielihyvä edesauttavat hyvinvointiamme. Myös itsetyydytys eli sooloseksi edistää tutkitusti seksuaaliterveyttä, eikä se ole sidoksissa siihen olemmeko parisuhteessa vai emme. Seksivälineitä voidaan käyttää myös apukeinoina seksuaalisissa toimintahäiriöissä ja osin korvaamaan seksuaalisia toimintoja.

Annun palstalla kysymyksiin vastaavat seksuaaliterapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja, sairaanhoitaja Annu ja Mari, VTM (Helsingin yliopisto) ja auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS).

Vastaamme seksivälineisiin, seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviin kysymyksiin. Voit lähettää kysymyksesi nimettömänä alla olevan linkin kautta. Julkaisemme kysymyksen ja vastauksen kahden viikon kuluessa.

Lue myös aikaisempia kysymyksiä ja vastauksia. Voit löytää niistä apua ja vastauksia pulmaasi.

Mikäli kysymyksesi on lääketieteellinen käänny lääkärin puoleen.

Lähetä uusi kysymys
UUSIMMAT KYSYMYKSET
Hei, Valitsin maksutavaksi Klarna Checkout ja ikäväkseni huomasin, että kirjautuessani Klarnaan siellä näkyy ostohistoriassa: Kaalimato.com sisältyy kuukausilaskuun. Olen siis tehnyt pikku tilaukseni vaimolta salaa ja hän saattaa milloin tahansa käydä kirjautumassa tuonne Klarnalle ja sitten jään kiinni :) Oletin, että tuolla Klarnan listalla lukisi edes se Kentonec.Oy, mutta siellälukee Kaalimato! Mitä on tehtävissä? Hei. Kiitos kysymyksestä. Ota ystävällisesti vielä yhteyttä Kaalimadon asiakaspalveluun esimerkiksi yhteydenottolomakkeen avulla.
Voiko alaikäinen maksaa osamaksulla? Hei. Kiitos kysymyksestä. Ei voi.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Hei Annu! Olenko normaali, kun tykkään näytellä penistäni? Asun äidin ja pikkusiskon kanssa kolmistaan ja tyydytän itseäni esim. äitini nähden tai pikkusiskoni ja tämän kaverien nähden! Äiti kieltänyt monet kerrat, mutta en välitä vaan jatkan..Ja pikkusiskoni 13v ja hänen kaverinsa tykkäävät touhuistani! Minua kiihottaa suunnattomasti, että joku tyttö/nainen näkee kun vedän käteen! Olen 17v poika ja mittani ovat 179cm/71kg ja se 17cm/5cm. Hei. Kiitos kysymyksestä. Nuoruus voi olla hämmentävää aikaa. Omassa kehossa ja mielessä myllertää. Nuoruus on myös seksuaalisen heräämisen aikaa. Kerrot, että tykkäät näytellä penistäsi, silti joudun sanomaan, että äitisi on oikeassa.
Moi! Haluaisin opetella "deepthroataamista" missä penis tai dildo menee suuseksin aikana kurkuun saakka. Olisiko sinulla neuvoja siihen miten saisin lopetettua oksennusrefleksin kun tungen penistä syvemmälle kurkkuuni? Hei. Kiitos kysymyksestä.
Hei! olen miettinyt geishakuulien ostamista. Millaiset olisi parhaimmat alottelijalle? Paino ja koko?irralliset vai narullinen? terv- 18-vuotias synnyttämätön. Hei. Kiitos kysymyksestä. Kokeile Kaalimadon omia harjoituskuulia.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Hei!Mitä ainetta kondomeissa on kun ne pvat niin liukkaita ja käsiteltäessä käsiin jää kuin öljyinen pinta? Hei. Kiitos kysymyksestä. Kondomit on yleensä valmistettu lateksista eli luonnonkumista. Toisinaan kondomi on voitu käsitellä esimerkiksi kosteutettu L-arginiinia sisältävällä liukasteella. Ehkäpä tuo öljyinen kuvaamasi pinta on liukastetta.
Moi! Olen ajatellut ostaa penispumpun mutta minulla on käyrä penis joten minkälainen pumppu olisi sopiva minulle? Hei. Kiitos kysymyksestä. On varsin yleistä, että penis on käyrä, ja tietääkseni käyrä penis ei vaikuta penispumpun valintaan.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Voitteko ottaa postiennakon käteismaksun taas käytäntöön kiitos vastauksesta jo etukäteen!! Hei. Kiitos palautteesta. Kaalimato.comilla on useita joustavia maksuvaihtoehtoja, ja voit tilata tuotteen postiennakolla, tuote tulee pakettiautomaattiin. Maksaminen pakettiautomaatilla hoituu helposti sirullisella pankki- tai luottokortilla.
Hei, olen reilu 40-vuotias kristitty nainen. Olen naimisissa mieheni kanssa yli parikymmentä vuotta ja meillä on useampi lapsi. Olen vapautunut seksuaalisesti ajan mittaan ja mm. suuseksiä harrastaessamme olen mieheni mieliksi niellyt hänen siemensyöksynsä, mitä en ole ajatellut sen kummemmin, mm. raskaus- ja synnytyksen jälkeisenä aikana se suuseksi on ollut tärkeä kahdenkeskinen tekijä parisuhteessa. Se on ollut minullekin pikemminkin nautinnollista kuin vastenmielistä nähdessäni miehen nauttivan. Sitten näin seuraavat kommentit eräässä nettikeskustelussa aiheesta: ?Kuinka te voitte tehä noin?? syötte ja leikitte mahdollisesti tulevilla lapsenaluilla... hyi hitto... ne on liikkuvia siittiöitä, eikä mitään kiihottavaa mönjää, olen joskus maistanut, ja mulla tulee yökkäys refleksi.. Siis ajatelkaa, liikkuvia eläviä siittiöitä!! jotka yrittää löytää määränpäänsä... turhaan. Sairaita olette.? ?Kyllä noista siittiöistä on kuule jo otettu tarpeelliset talteen (4 lasta) ja lopuilla leikitään. Niiden matka katkeaa joka tapauksessa tavalla tai toisella? Eli kaksi vastakkaista kommenttia. En ollut ajatellut mieheni siemennesteen nielemistä hänen laukeamisensa yhteydessä ollenkaan tuolla tavalla. Raamattuhan tavallaan kieltää siemenen hukkaamisen maahan. Sehän tarkoittaisi joka seksikerralla raskauden yrittämistä. Mutta toisaalta uskon ihmiselle luodun lahjan sukupuoliseen ilonpitoon avioliitossa, jonka olen havainnut vahvaksi yhdessäpitäväksi voimaksi. Nuo em. kommentit saavat minut tavallaan tuntemaan syyllisyyttä mieheni siittiöiden nielemisestä, ja teinkin jotain laskelmia. Yhteisten vuosiemme aikana olen ehkä niellyt hänen siemenensä kerran viikossa eli 50 kertaa vuodessa, toisin sanoen yhteensä tuhat kertaa. Jos keskimääräisessä siemensyöksyssä vapautuu 250 miljoonaa siittiötä, olen niellyt niitä häneltä ehkä siis 250 miljardia! Olenko itsekkäästi riistänyt kaikilta elämän? Tämä kysymys vei minut sisäiseen kriisiin. Olinko huono nainen, äiti, kristitty..? Olinko alistunut toisen kieroutuneeseen nautintoon ja tehnyt syntiä, jopa saadakseni itse sukupuolista nautintoa? Niellyt nuo pienet potentiaaliset lapsenalut, pakottanut uimaan alas kurkustani? Toisaalta ajattelin, että kyllähän esimerkiksi teinipojat masturboivat ja hukkaavat siementään minkä ehtivät, mikä miehen luonto nyt on ? levittää siementään (mikseivät tytötkin onanoi nykyaikana, tosin vähemmässä määrin). Siinäkin menee miljoonia siittiöitä ties mihin sukkiin ja rätteihin joka kerta. Näin tuon toisen kommentin sanoja olisi oikeassa sikäli. Toivottavasti saatte sekalaisista ajatuksistani selvän! Hei. kiitos kysymyksestä. Hienoa kuulla, että olet vapautunut ajan mittaan seksuaalisesti. Ja sekin on mielestäni mahtavaa, että koet nautinnollisena sen, kun oma miehesi nauttii sinun antamasta suuseksistä.
KYSY ANNULTA
Sähköpostiosoitteesi (ei pakollinen): Kysymys:
Siirry tästä Kaalimato.com -kauppaan Asiakaspalvelu: Puhelin (ark 9-13) 0400-380566. Noutopiste ja toimisto: Kaalimato.com, Kumitehtaankatu 5 E, 04260 Kerava, Ma-Pe 8.00 - 14.00 Copyright © 2016 Kaalimato.com