Annun palsta

Heippa,

seksuaalisuus elää meissä jokaisessa ja se on tärkeä elämän voima. Jokaisella ihmisellä on oikeus ilmaista seksuaalisuuttaan vapaasti ja itsenäisesti. Meillä on myös oikeus seksuaaliseen mielihyvään, jota jokainen voi tavoitella ja toteuttaa omilla tavoillaan, kunnioittaen muita. Seksi ja seksuaalisuus ovat luovuuden ja elämän rikastuttamisen lähteitä. 

Seksivälineet, eroottiset asut ja elokuvat voivat rikastuttaa parisuhdetta ja edesauttaa kumppaneiden välistä kommunikaatioita. Aistinautinnot, erotiikka, fantasiat ja seksuaalinen mielihyvä edesauttavat hyvinvointiamme. Myös itsetyydytys eli sooloseksi edistää tutkitusti seksuaaliterveyttä, eikä se ole sidoksissa siihen olemmeko parisuhteessa vai emme. Seksivälineitä voidaan käyttää myös apukeinoina seksuaalisissa toimintahäiriöissä ja osin korvaamaan seksuaalisia toimintoja.

Annun palstalla kysymyksiin vastaavat seksuaaliterapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja, sairaanhoitaja Annu ja Mari, VTM (Helsingin yliopisto) ja auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS).

Vastaamme seksivälineisiin, seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviin kysymyksiin. Voit lähettää kysymyksesi nimettömänä alla olevan linkin kautta. Julkaisemme kysymyksen ja vastauksen kahden viikon kuluessa.

Lue myös aikaisempia kysymyksiä ja vastauksia. Voit löytää niistä apua ja vastauksia pulmaasi.

Mikäli kysymyksesi on lääketieteellinen käänny lääkärin puoleen.

Lähetä uusi kysymys
UUSIMMAT KYSYMYKSET
Hei Annu tai Mari. Kirjoitin aiemmin kysymyksen joka alkoi "Joskus masturboidessa luen seksinovelleja, jossa on nuoria ja lapsiakin." (Mieltymykset-osiossa) Olen siis sama henkilö ja kysyisin pari kysymystä viimeaikaisista tapahtumista... Olen läheinen työkaverini kanssa. Ollessani hänellä illanvietossa jäin yöksi, ja seuraavana aamuna kävin suihkussa. Kun olin saippuoinut kaikessa rauhassa kumminkin puolin (saatoin hiukan hyväillä semierektiossa ollut penistäni), huomasin yhtäkkiä kylpyhuoneen lasi-oven ikkunassa hänen n. 2-5 vuotiaat lapset tytön ja pojan (tyttö vanhempi) tapittamassa itseäni. Peitin heti itseni ja peruutin seinää kohti niin etteivät (toki luonnollisen) uteliaat lapset nähneet strategisia alueitani, heitä tarvitsi hiukan hätistääkin että poistuivat. Pitäisikö minun kertoa tämä tapaus naispuoliselle työkaverilleni, hän hyvinkin saattaisi ymmärtää.. Toisaalta lapset eivät taida edes muistaa koko tapausta ja olemme leikkineet senkin jälkeen luontevasti. Hei. Kiitos kysymyksestä ja siitä, että koet saavasi meiltä vastauksia sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Luin aiemman kysymyksesi ja ymmärrän, että asia sinua mietityttää.

Lapset ovat luontevasti uteliaita, se kuuluu lapsuuteen, varsinkin mainitsemasi ikäiset pienet lapset.
Hei! Olen masturboinut rajusti jo tosi pitkän aikaa.Hieron yleensä terskanpäätä.Nyt olen huomannut että terskan päässä ei ole oikein mitään tuntoa.Onko se normaalia. Hei. Kiitos kysymyksestä. Koeta rajoittaa rajua masturbointia, koska terskasi pää on tunnoton.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Hei Vaikka olen mies,olen mieltynyt naisten alushousuihin,koska niissä on kukkakuvioita,pitsiä ja rusetteja.Käytän myös miesten boksereita.Onko tämä normaalia? Hei. Kiitos kysymyksestä. On ihan normaalia.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Olen sellaisessa työssä, että liikun kaikkina aikoina eri puolilla useissa kiinteistöissä. Tapanani on käydä naisten pukuhuoneissa lukitsemattomilla pukukaapeilla ja etsiä niistä naisten sukkia. On todella kiihottavaa haistella niiden eri tuoksuja ja vertailla aromeja. Joillakin on tosi vahvan tuoksuiset sukat, toisilla miedommat. Välillä runkkailen niillä. Joskus olen löytänyt nuorten 16-18v kesätyöntekijöiksi tietämieni tyttöjen sukat heidän kaapeistaan, joita he ovat pitäneet pitkän päivän ja tuoksu on uskomaton, todella vahva ja pistävä, hyvin kiihottava. Onko tämä hyväksyttävää? En jätä mitään jälkiä ja palautan aina sukat oikeaan paikkaan. He eivät saa koskaan tietää tästä (vaikka olenkin joskus miettinyt jättää lapun ja kiittää heitä kokemuksesta ja kehua sukkien tuoksua) ja minä saan suurta nautintoa, joka muuten olisi mahdotonta. Hei. Kiitos kysymyksestä. Hienoa, että otit yhteyttä ja pohdit sitä, teetkö oikein. Ilman lupaa tekosi ei ole hyväksyttävää vaikkakin kerrot, että jälkiä ei jää ja palautat sukat oikeaan paikkaan.

Kerrot, että saat suurta nautintoa, joka muuten ei olisi mahdollista.
Moi. Kysyisin ehkä hiukan kinkymmänpuoleisen kysymyksen, toivottavasti vastaatte tähän!. Esittelyssännekin toteatte eri aistinautintojen olevan hyväksi. Olen naisen kanssa suhteessa oleva mies ja olen viime aikoina kokenut bi-henkiset jutut kiihottaviksi. Ehkä niissä kiinnostaa omien seksuaalisten rajojen rikkominen ja "kielletty hedelmä"? Olen koittanut eri tavoin tuoda uutta seksielämäämme myös. Toisaalta olen elänyt tiettyjä fantasioitani vain sooloseksissä. Esimerkiksi oman sperman maistamiseen kehoittavat CEI-videot. Nyt kokeilin puolison poissaollessa sellaista, että pitkän kiihotuksen jälkeen annoin lastini tulla lasiin, sitten kävin suihkussa ja rentouduin. Sitten tein drinkin tähän lasiin, jossa siemennesteeni oli. Se tuntui kurkussa ja maistui miedosti, ja oli aivan mielettömän kiihottavaa tuhmuudessaan. Sydämeni hakkasi kun join omaa spermaani drinkin mukana. En tiedä pitäiskö minun jakaa tätä fantasiaani ollenkaan puolison kanssa vai pitää se vain itselläni, tuntuisi tosi dorkalta paljastaa se ja saada oudoksuva vastaus... Sitten: vähän vastaavaa olikin täällä palstalla jo kysytty, mutta jos vietän yksin esim. viikonlopun, voinko vaikka runkata sen aikana useita lasteja "säästöön" pakkaseen ja niellä kaiken sunnuntai-iltana? Nälkä kun kasvaa syödessä, minullakin tuli halu niellä vieläkin isompi lasti ensi kerralla... Hei. Kiitos kysymyksestä. Kerrot, että viime aikoina olet kokenut bi-henkiset jutut kiihottaviksi. Ymmärrän, että koet sen kielletyksi hedelmäksi, silti meidän kaikkien seksuaalinen mieli on mitä ominta aluetta ja siksi erityisen hieno asia.
Hei olen 27 vuotias mies. Onko normaalia jos kiihottuu housuun pissaamisesta? Hei. Kiitos kysymyksestä. Jokaisella meillä on omat seksuaaliset mieltymykset ja fantasiat, joista kiihotumme. Eikä oikeastaan sitäkään voi valita itse, mistä kiihottuu. Joten mistä tahansa saa kiihottua, eli se mistä sinä kiihotut on normaalia.
Hei. Ostin Fun factoryn silikonisen Big bossin piristykseksi sänkyleikkeihin ja kumppanini kanssa käytimme heti hölmöyttämme pitkässä leikkisessiossa liukasteena sen kanssa melko rasvaista kosteusvoidetta. Vasta myöhemmin muistin, että vesipohjainen liukkari olisi ollut se oikea vaihtoehto. Nyt mietin, että vaurioituiko lelun silikonipinta vääränlaisesta liukasteesta vai uskaltaako vibraa kuitenkin turvallisesti käyttää vielä? Vai voiko yhdestä kerrasta öljypohjaisen voiteen kanssa lelun matsku mennä huonoksi? Jotenkin pinta näyttää 'nukkaiselta' joistain kohdin. Vai olenko vain turhasta huolestuva...? Hei. Kiitos kysymyksestä. Uskoisin, että vibrasi on vielä kunnossa. Kuten kerroit, käytä jatkossa vesipohjaista liukkaria.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Miksi seksilelun puhdistaminen on niin tärkeää mitä kävisi jos lelua ei puhdista Hei. Kiitos kysymyksestä. Seksivälineiden hyvä hygienia vähentää tulehduksia ja ihon ärsytystä. Puhdistamalla seksivälineesi jokaisen käyttökerran jälkeen voit ehkäistä tulehduksia ja bakteerien pesiytymistä seksileluihin.
Hei! Harrastan masturbointia melkein kokopäiväisesti,haluaisin värjätä penikseni jollain kestovärillä,mikä olis semmoinen aine.Onko olemassa jotain iholle sopivaa väriä että voisi terskan myös värjätä. Hei. Kiitos kysymyksestä. En suosittele värjäämään kestovärillä penistä.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Voiko tekospermaa ottaa suihin tai takapuoleen? Onko lääketieteellistä haittaa? Hei. Kiitos kysymyksestä. Tiedossani ei ole, että tekosperman nauttimisesta ja laittamisesta takapuoleen olisi lääketieteellistä haittaa.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Jos tilaa seksilelun postiennakkoon niin pitääkö se hakea samana päivänä kun se tulee. Hei. Kiitos kysymyksestä. Ei pidä hakea samana päivänä, kun saat saapumisilmoituksen. Tiedoksi vielä, ettei postiennakkoa enää käytetä.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Hei pystynkö tilaamaan seksileluja alaikäisenä? ja onko seksileluja mahdollista ostaa jostakin kaupasta alaikäisenä?(ei tilaamaan vaan ostamaan) Hei. Kiitos kysymyksestä. Alaikäinen voi tilata ja ostaa seksileluja, sitä ei ole lailla kielletty.

Terveisin,
Mari Seksuaalineuvoja
Tarve olisi suht pienelle peenis rinkulalle muttei ole vielä sopivaa materialssia löytynynnä. Vinkkejöä otetaa vastaa ku tuntuu tuota hiertymmää kertymmää ku allergia oireet pukkaa. T. Eetu "Patterssi" Hei. Kiitos kysymyksestä. Kaalimadolla on myynnissä säädettävä erektiorengas ja se on valmistettu silikonista.
Moi Anu Olen 35v bi mies. Miesten välisessä kanssa käymisessä olen pelkästään btm. Mutta kaikessa seksissä olen päättänyt että kumia on käytettävä. Eli muutamat miehet on ajanmittaan kysynyt että ilman kumia. Kun kuulemma kumi on inhottava. Mutta olen nettiä lukenut Femidomista. Eli tämä on naisten kondomi. Voiko femidomia käyttää anaalissa? ja onko se turvallista? Olen mietiskellyt tätä asiaa. Hei, kiitos kysymyksestä 35 v bi mies. Hienoa, että huolehdit ehkäisystä seksissä, kannustan pitämään kiinni päätöksestäsi. Femidomia voi käyttää turvallisesti anaalissa.

Kivoja seksihetkiä toivottaen.
KYSY ANNULTA
Sähköpostiosoitteesi (ei pakollinen): Kysymys:
Siirry tästä Kaalimato.com -kauppaan Asiakaspalvelu: Puhelin (ark 9-13) 0400-380566. Noutopiste ja toimisto: Kaalimato.com, Kumitehtaankatu 5 E, 04260 Kerava, Ma-Pe 8.00 - 14.00 Copyright © 2016 Kaalimato.com